MADDE 11 Derneğe maddi ve manevi yardımda bulunan dernekte bulunmasından gurur ve sevinç duyulacak olanlar ile tokatlılara sevgi ve sempati gösterenler, yukarıdaki usule göre yönetim kurulu kararı ile fahri üyeliğe kabul edilebilirler. Bu üyelerin seçme ve seçilme hakları yoktur. Dernek toplantılarının oya iştirak etmeksizin katılabilir ve görüş ve fikirlerini ifade edebilirler.
ÜYELİĞE MÜRACAAT VE KABUL
MADDE 12 Tüzüğün 10 ve 11. Maddelerinde öngörülen şartları taşıyan üyelik başvurusuna, yönetim kurulu, başvuru tarihinden itibaren en geç otuz gün içinde üyeliğe kabul veya isteğin reddi şeklinde karar vererek, sonucunu müracaat sahibine yazılı olarak bildirir. Üyeliğin sonucunu veya reddi şeklindeki kararda gerekçe gösterilmesi zorunlu değildir.
ÜYELİKTEN ÇIKMA
Hiç kimse dernekte üye kalmaya zorlanamaz. Dernek üyeleri istedikleri zaman istifa etmek suretiyle dernek üyeliğinden ayrılabilirler. Ancak dernek üyeliğinden kendi arzuları ile ayrılmak isteyen üyeler ayrılma isteğini belirttikleri tarihe kadar derneğe olan aidat borçlarını ödemekle mükelleftirler. Dernek üyeliğinden istifa etmek isteyen üyeler, en az 15 gün öncesinden dernek Yönetim Kurulu Başkanlığına istifa dilekçelerini vermek mecburiyetindedirler. ÜYELİKTEN ÇIKARILMA
MADDE 14 Dernek üyeliğinden çıkarılmak istenen şahıslarda aşağıdaki hususlardan birinin tespit edilmiş olması ve tespit edilen bu hususlardan birinin tespit edilmiş olması ve tespit edilen bu hususların bir dayanağının bulunması şarttır. A- Derneğe üye kaydedildikten sonra derneğin gayesine aykırı çalışma ve faaliyetlerde bulunmak
ÜYELİK HAKKI
MADDE 15 Üyelik haklarının kullanılmasında, eşitlik ilkesi caridir. Dernek üyelerinin adedi tehdit edilemez. Bu itibarla üyelik vasfına ve 10. Maddedeki yazılı özelliklere haiz herkes derneğe üye olabilir. Dernek üyeleri eşit haklara sahiptir. Her asil üyenin Genel Kurulda yalnız bir hakkı vardır. Üye oyunu bizzat kullanabileceği gibi diğer üye aracılığı ile de kullanabilir. Bu şekilde bir üye en çok 10 üyeyi temsil edebilir.
DERNEĞİN ORGANLARI
MADDE 16 Derneğin dört çeşit organı vardır.
GENEL KURUL
MADDE 17 Genel Kurul derneğe kayıtlı ve Genel Kurula katılma hakkı bulunan Asil üyelerin tamamından teşekkül eder. Genel Kurul 3 YILDA BİR Mayıs AYINDA olağan veya dernek üyelerinin 5’te birinin yazılı isteği üzerine olağanüstü toplanır. Olağan ve olağanüstü Genel Kurul, Yönetim Kurulunca toplantıya çağrılır.
GENEL KURULU TOPLANTIYA ÇAGIRI ŞEKLİ
MADDE 18 Yönetim Kurulu, dernek tüzüğüne göre Genel Kurul’a katılma hakkı bulunan üyelerin listesini düzenler, Genel Kurul’a katılacak üyeler en az 15(on beş) gün önceden toplantının günü, saati, yeri ve gündemi mahalli bir gazete de ilan edilmek suretiyle toplantıya çağrılır.
TOPLANTI YERİ
MADDE 19 Genel Kurul toplantıları dernek merkezinin bulunduğu yerden başka bir yapılamaz.
TOPLANTI YETER SAYISI
MADDE 20 Genel kurul, dernek tüzüğüne göre Genel Kurul’a katılma hakkı bulunan üyelerin yarısının bir fazlasının katılması ile toplanır. İlk toplantıda yeter sayı sağlanmazsa ikinci toplantıda çoğunluk aranmaz. Ancak ikinci toplantıya katılan üye sayısı Dernek Yönetim ve Denetleme Kurulu üye tam sayılarının toplamının iki katından az olmaz. |